miercuri, 14 decembrie 2016

Gnocchi cu caramel sarat si nuca

Mare fan gnocchi,  am găsit o rețetă noua in cartea lui Florin Dumitrescu - gnocchi cu caramel sarat si nuca. Am zis ca combinația trebuie sa fie delicioasa.
Gnocchi sunt un tip de galuste preparate din cartofi, gris, oua. Acestea sunt foarte des folosite in bucataria italiana. Gnocchi se pot prepara in casa sau se pot cumpara din comert.


Deci, ingredientele sunt:
- 500 gr gnocchi
- 200 gr zahar
- 80 gr unt
- 25 ml coniac
- 50 ml smantana pentru gatit.
- 300 gr de nuca





Eu am cumparat gnocchi din comert.  Se pune apa la fiert in care se pune si sare, ca gnocchi sa aiba gust.
Intre timp ne apucam de sosul de caramel sarat. Se pune intr-o tigaie zaharul la topit si nu e amesteca pana nu este tot topit. Se ia de pe foc, se agauga coniacul, pe care il flambezi pana sestinge flacara. Atentie: tigaia nu trebuie sa ramana sub hota, sau langa perdea cand flambezi. Cel mai bine este sa o iei in mana sau sa o pui pe un tocator de lemn pe masa. Se adauga apoi untul, smantana si putina sare, pentru a sara caramelul.
Tai cu cutitul nuca, nu prea mare, nu prea mica, si o adaugi in caramel.
Acum ca s-au fiert si gnocchi, ii adaugi in sos.



Este o reteta usoara si delicioasa.

Pofta buna!