miercuri, 4 ianuarie 2017

Cornulete semiluna cu nuca

      De Craciun am facut cornulete cu nuca dupa reteta bunicii. Cornuletele sunt delicioase, usor de facut, iar nuca iti aminteste de iarna.


Ingrediente:
 - 560 gr faina
 - 200gr nuca macinata
 - 140 gr zahar
 - 420 gr unt
 - 2 oua



 
Preparare:
     Se bate untul cu zaharul pana se face spuma, se adauga ouale, nuca macinata si apoi faina. Se formeaza un aluat din care se modeleaza cornulete in forma de semiluna. Cornuletele le punem pe o tava cu hartie de copt, si se dau la cuptor cu foc moale ( pentru cuptoarele electrice recomad ventilatie + caldura de jos la 170 grade). sunt gata cand sunt un pic colorate deasupra. Dupa ce se scot se dau fierbinti prinzahar pudra.






Cornuletele le putem servi in orice ocazie - sarbatoare sau daca avem invitati, musafiri sau doar pentru copii, le putem servi foarte bine cu ceai sau lapte.
Sper ca va v-a incanta reteta, asa cum m-a incantat si pe mine.

Spor la lucru si mult succes!